Kall morgon

Nu var det inte mysigt ute. Minus 6 grader och det mesta ute hade en tjock hinna frost på sig. Det försvårar liksom att gå morgonrundan med barnvagnen bland alla djur för att fixa vatten och foder. Dessutom har nu både leder och fingrar börjat att svullna upp, jag kan inte gå några längre sträckor och har foglossning så det gäller att planera varje steg så man inte gör dumma rörelser. Bara några veckor kvar får vi hoppas!

Vi hade ju oturen att räven gick in i ankflocken för en dryg vecka sedan. Sedan dess är båda ankhanar döda (antar jag), en var bara borta utan spår, den andra skadad och försvann också en senare kväll. Båda honor verkar ha klarat sig som tur är, de dök upp en och en med en dags mellanrum, medtagna och halta men vägrar totalt att komma in igen. Numera bor de ute i sjön och gömmer sig i vassen. Antagligen är de säkrare där än i ankhuset med tanke på rävens framfart. Kollar till tjejerna flera gånger dagligen och lockar och försöker valla in dem med hunden men så fort de ser oss ger de sig ut i vattnet. Bell har förvisso lyckats valla de en bit ur vattnet men då det är kallt nu och hon inte är den bästa simmaren får vi avvakta lite till.

Så tja, bara en tidsfråga innan räven hittar hönsen också. Han har börjat gräva runt kaninerna med, men där kommer han som  tur är inte in någonstans. Däremot har jag läst om att räv kan bita genom putsnät också, som ändå är det starkaste man kan sätta i nätväg känns det som. Folk har på sina ställen förstärkt med eltråd men det känns inte som någon hållbar lösning i de hägnen vi har.

Vi hoppas att värmen kommer tillbaka om några dagar så allt blir lite lättare att sköta igen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s