Forum SVT, rovdjurspolitik

Nu är det inte enbart rovdjurspolitiken som det snackas om på SVT, men det är det ämnet som i alla fall jag lägger mest märke till. Varför får man alltid känslan att vissa politiker bara snackar för snackandets skull, att de inte svarar på frågor utan går kring ämnet som en katt runt het gröt?

Om jag får säga själv så är jag nog inte helt efter, men ändå har jag svårt att följa deras babblande och fatta vilka konkreta åtgärder man tänker satsa på. Skyddsjakt ja eller nej, höjd ersättning och bidrag för att öka skyddet mot rovdjur, jag vet inte vad de egentligen säger?

Varför kan en politiker inte bara ge raka besked? Särskilt när det gäller så viktiga frågor som drabbar landsbygden i så stor utsträckning. Jag får medge att det var en oerhört trist debatt när man inte kan följa sakfrågan för att man har somnat efter ett utlägg om vad de tycker (vilket jag fortfarande inte uppfattat).

Oavsett vad jag personligen tycker så borde politiken bli lättare att förstå för den som behöver veta vad som sägs och särskilt för allmänheten. Jag får hoppas på sammandrag istället…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s