Brrr

Nu är vi där igen. Allt fryser och man får vattna djur med ljummet vatten flera gånger om dagen. Kaninerna märks det väl på att det går åt vatten, alla dricker genast nästan en halv dl trots att de får 4 till 5 gånger per dygn.

Har slutat ge gott utan de får vatten och hö samt halm, för att inte göra allt annat än att dricka. Funkar bra! Dessutom är honorna så otroligt lättfödda i år så de behöver verkligen inga tillskott.

Ymera har bott med Ärtan i 3 veckor nu men jag har inte sått några parningar och inga tecken på att hon skulle vara dräktig. Så hon får bo kvar i hägnet med honom så de kommer så himla bra överens.

Är hon infertil så får han sällskap i alla fall och de kan gosa bäst de vill i kylan. Blir hon mot förmodan dräktig är det bara ett plus även om det är lite väl kallt för min smak. Isolerade bolådoroch dragfria hägn och burar brukar räcka.

Kan det vara sista chansen att få en liten tricolorhona efter Ymera att spara så tar jag den gärna! Numera har vi bara enfärgat och det underlättar ju när vi kanske får se oss om efter en ny hane så småningom (Tintin, enda brokiga kanin kvar hos oss, som ju är född 2012 verkar också ha lite svårt med fertilitet men vi får se hur han har det i vår innan vi bestämmer något).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s