En sorgens dag

Finaste Blåsippa är inte mer. Hon kommer att fattas oss, en så duktig mamma och trevlig kanin är svår att mista. 20160620_215156.jpgHon började nog få värkar igår men hade inte byggt bo alls, vilket var så olikt henne så jag började ju ana lite att det här inte kommer sluta väl. Hade extra koll på henne både igår och idag då hon inte ville lämna bolådan på kvällen men så kom hon ut skuttandes imorse och åt och var som vanligt så då trodde jag att hon helt enkelt inte var dräktig eller så dröjde det till natten med både bobygge och förlossning.
Men tre timmar senare vid kontroll så såg jag att hon haltade och något låg i boet. Då har hon fött 5 stora fina ungar men alla är döda då det inte fanns något bo. Detta är mycket olikt henne! Är rädd att det har gått snett vid förlossningen och därför hon haltar och lyfter försiktigt för att kolla henne. Ser till min förskräckelse att ena bakbenet är svullet och sårigt vid hasen, vid närmare titt är benet helt av.
Tyvärr krävde det snabba beslut om avlivning. Kunde då titta igenom hela kaninen efter skador samt inspekterade inälvor men inget avvikande inuti. Ingen unge var kvar , organen såg fina ut. Även det andra bakbenet hade en skada vid hasen men inte in till benet utan ytligare.

Jag har ingen aning vad som har hänt, hittar ingenstans hon kunde fastnat i sitt hägn och inget annat djur kan ha tagit sig in till henne. Vi är så ledsna över att hon är borta, samtidigt har vi som tur är sparat två av hennes döttrar. Just nu hoppas vi att Ymeras kull mår bra (vilket den verkade göra igår, vi vill inte störa henne och riskera något).

Nackdelen med djurägandet, det kan vända så fort…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s