Inte mysigt

Flyttade Ymera med kull in i stora hägnet idag och Stampe ut i betesbur. Hur mycket jag än räknade fick jag dock bara det till 7 ungar och jag vet ju att hon haft 8… Städade ur hela boet och mycket riktigt hade en liten stackare antagligen ramlat under pälsboet inuti bolådan och inte fått mat, den var stendöd och hade börjat ätas av insekter.

Frågan är då hur man ska göra för att undvika sånt. Helst ska man låta boet vara ifred helt och hållet första tiden, d v s tills ungarna kommer ur boet. Men då hade jag inte hittat det här än på minst en vecka, och då hade det varit betydligt mer ohygieniskt också för övriga ungar (som jag tycker ser ut att må bra, men vi får ha extra koll några dagar).

Så från 17 till 15 på ett dygn kan man väl säga. Oflyt, dumhet av mig eller vad vet jag. Jag har så mycket koll på varje individ ändå att jag inte vet hur jag annars kunde undvikit det. Lite ”svinn” får man tyvärr räkna med men det känns som dessa två var totalt onödiga, stackars små.

Nu hällregnar det, och jag har tagit min andra och tredje dusch för idag, utomhus denna gång. Mysigt faktiskt, varmt regn och härligt svalkande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s