Våra kaniner

Om du funderar varför våra kaniner kanske har det bättre än genomsnittskaninen så följer här lite exempel.

De har stora hägn på minst 4 kvm där de går ihop i grupp om möjligt (mor + dotter exempelvis eller habe + hona i några veckor åtminstone).

image

Där kan de gräva, sträcka ut sig, skutta ordentligt, söka föda, vara sociala med varandra eller bara sitta och titta ut. De är skyddade från alla väder men kan ändå få regn eller sol i pälsen om de vill.

Unghanarna växer upp i grupp när de inte ska vara med mamman längre, dvs från cirka 8-10 veckors ålder. Här har de 8 kvm att busa på och det går åt!

image

Nu är hägnet nästan tomt och snart flyttar nästa kullar in. Hanarna har sina fina betesburar i 1,5 kvm och gör besök i neutrala hägn hos honorna där det behövs, de verkar mer än nöjda.
Har vi flera hanar över som inte hittar bra hem eller som passar som avelsmaterial så hamnar de, efter ett naturligt liv ute med kompisar utan att få tråkigt eller bli feta, i grytan.
På så sätt har vi det mest miljövänliga köttet som finns på vår tallrik från garanterat välmående och noga omskötta djur, som inte kubde haft ett bättre liv. Skinnen garvas och tas omhand också så absolut inget går till spillo.

Kan kretsloppet bli bättre? Vi älskar våra djur och jag tror det märks i deras sätt och fysik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s