”Ska inte kräva specialkunskaper” Rutavdraget

Ny fundering som slog mig idag, vad innebär specialkunskaper?

Vill man ha lite hjälp i trädgården och kunna göra Rutavdrag för dessa så finns det några regler som gäller, och läser du länken så kanske du förstår min fundering. Jag läser på sånt som jag vill kunna och då hör trädgårdssaker till. Dock kan jag alldeles för lite om alldeles för mycket, så jag frågar andra som vet, men även det hjälper ju inte alltid.

Vem kunde ana att så enkla saker som att beskära hallonbuskar, eller andra bärbuskar för den delen, skulle kunna vara så pass mycket bra att veta att det kunde ha slutat i katastrof (läs: döda buskar, inga bär)??
Så hur definierar Skatteverket specialkunskaper? För så vitt jag vet så är det inte en enda unge som lär sig trädbeskärning och plantlära och liknande under sin skoltid om man inte aktivt väljer till trädgårdsinriktning på gymnasiet eller senare.

Så kort och gott: det som förr inte var en specialkunskap har blivit det idag!

Ja, självklart är det bra att kunna få rutavdrag på buskklippning, det är inte det jag surar över, utan det är snarare att man anser att äppelträdsbeskärning är en specialkunskap men inte mindre buskar. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s